نرمال هپتان

هپتان هیدروکربنی از خانواده آلکان ها است. هپتان به صورت گسترده به عنوان یک حلال غیرقطبی در آزمایشگاه ها کاربرد دارد. بخارات هپتان می تواند با هوا در دماهای بالاتر از ۴- درجه سانتی گراد سبب انفجار شود.
نام ماده (فارسی): نرمال هپتان
نام ماده (انگلیسی):n-Heptane
نام تجاری (فارسی): هپتان
نام تجاری (انگلیسی):Heptane
سایر اسامی:دی پروپیل متان (dipropyl methane)، هپتیل هیدرید (heptyl hydride) و اسکیلی سولو C (Skellysolve C)، گتیسولو C (Gettysolve-C)
مواد مرتبط: Hexane، Octane، Methylcyclohexane، Cycloheptane
هپتان هیدروکربنی از خانواده آلکان ها است. هپتان (و ایزومرهای آن) به صورت گسترده به عنوان یک حلال غیرقطبی در آزمایشگاه ها کاربرد دارد. مایعی مناسب برای حمل و نقل و ذخیره است. در تست نقطه گریسی (grease spot test) ، هپتان برای حل نقطه روغن از روی کاغذ لکه دار و نشان دادن میزان ترکیبات آلی یک ماده خاص مورد استفاده قرار می گیرد. این کار با تکان دادن کاغذ لکه دار در محلول هپتان برای حدود نیم دقیقه انجام می شود. استخراج درون هپتان اسم روشی است که در آن برم را از ید تشخیص می دهند. هپتان از دید اقتصادی به عنوان حلال چسب لاستیک و سوخت کوره نیز استفاده شده است. عدد اکتان n-Heptane منفی است بنابریان وجود آن در بنزین نامطلوب بوده و معمولا سبب انفجار می شود. این ماده از خانواده هیدروکربن های آلیفاتیک اشباع شده، آلکان است.
موارد مصرف:
هپتان و ایزومرهای آن را به طور گسترده در آزمایشگاه ها برای حلال استفاده می کنند. در تست نقطه روغنی شدن (great spot test) هپتان را برای انحلال لکه روغنی نمونه برای نشان دادن مقدار ترکیبات آلی موجود در آن بکار می برند. استخراج از درون هپتان به معنی شناسایی محلول های برومین از آیودین است. هپتان را به صورت تجاری برای چسب لاستیک و سوخت کوره می فروشند.
خواص فیزیکی و شیمیایی:
Molecular formula: C7H16
Molar mass: 100.21 g/mol
Appearance colorless liquid
Density 0.684 g/ml, liquid
Melting point -90.61 C (182.55 K)
Boiling point 98.42 C (371.58 K)
Solubility in water Immiscible
Viscosity 0.386 cP at 25 C
Flash point -4 C
Auto ignition temperature 285 C
اطلاعات ایمنی:
تماس چشمی با این ماده سبب تحریک و درد می شود. در مقادیر اندک این ماده محرک پوست نمی باشد. اما در زمان طولانی سبب تحریک ، سوزش و درد می شود. این ماده سمیت پایینی دارد و در مقادیر بالا سبب تهوع و استفراغ می شود. استنشاق کوتاه مدت ان سبب کاهش کارایی سیستم اعصاب مرکزی می شود. بخارات این ماده می تواند با هوا در دماهای بالاتر از ۴- درجه سانتی گراد سبب انفجار شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *