مونواتانول آمین

مونواتانول آمین یک ترکیب آلی از خانواده آمین ها و الکل ها است. مونواتانول آمین یا MEA را برای جذب گازهای اسیدی به کار می برند. مونواتانول آمین مایع می تواند سبب تحریک شدید در چشم شود.
نام ماده (فارسی): مونواتانول آمین
نام ماده (انگلیسی): monoethanolamine
نام تجاری (فارسی): ام ئی ای ( ۲-آمینو اتانول )
نام تجاری (انگلیسی): MEA
سایر اسامی: آمینواتیل الکل , ۲-آمینواتانول , بتا آمینو اتیل الکل , کولامین , اتیل آمین , گلیسینول , ۲-هیدروکسی اتیل آمین , اولامین,۲Amino-l-Ethanol, Ethanolamine, Monoethanolamine, Aminoethanol, 2hydroxyethylamine, Aminoethyl alcohol, Glycinol, Olamine, MEA, UN 2491
مواد مرتبط: N-Methylethanolamine ،diethanolamine ،triethanolamine
مجتمع های تولیدکننده: پتروشیمی اراک
اتنول دی آمین یا ۲-آمینواتانول یا مونواتانول آمین (اغلب به اختصار ETA یا MEA گفته می شود)، یک ترکیب آلی است که هم یک الکل است و هم یک آمین. مونواتانول آمین از واکنش اتیلن اکساید با آمونیاک مایع تولید می شود. موارد مصرف: مونواتانول آمین یا MEA را به حالت مایع برای جذب گازهای اسیدی خاصی به کار می برند. همچنین از MEA به عنوان ماده اولیه تولید شوینده ها ، امولسیفایرها، براق کننده ها، داروها، مواد ضد خوردگی و واسط های شیمیایی استفاده می شود.
خواص فیزیکی و شیمیایی: 
Molecular formula C2H7NO
Molar mass 61.08 g/mol
Appearance Viscous colorless liquid with ammonia odor
Density 1.012 g/cm3
Melting point 10.3C
Boiling point 170C
Solubility in water Miscible
Vapor pressure25 Pa (20C)
Flash point 85C c.c.
Autoignition temperature 410C
Explosive limits 5.5 – 17% U.S.
Permissible exposure limit (PEL) 3 ppm
روشهای تولید: 
مونواتانول آمین از واکنش اتیلن اکساید با آمونیاک مایع تولید می شود. این واکنش علاوه بر مونواتانول آمین دی اتانول آمین و تری اتانول آمین نیز تولید می کند. نسبت تولید محصولات مختلف با تغییر استکیومتری واکنش قابل تنظیم است. این واکنش گرماده بوده و می بایست از بالا رفتن دما و رسیدن به نقطه اشتعال ، جلوگیری کرد.
اطلاعات ایمنی: 
این مایع می تواند سبب تحریک شدید با علائم مشخصه قرمزی، ورم و سوختگی در چشم شود. این ماده از راه گوارشی سمیت بسیار کمی دارد ، اما می تواند سبب تحریکات شدید شود. تنفس این ماده در غلظت های بالا می تواند سبب صدمات شدید ریوی شود. این مایع قابل احتراق است و در دمای بالای ۸۵ درجه سانتی گراد می تواند سبب انفجار شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *